ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η Ε.Κ.Τ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η Ε.Ε ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΡΓΑΤΩΝ

 

Η Ε.Κ.Τ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η Ε.Ε ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΡΓΑΤΩΝ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει προτείνει ότι η μαζική εισροή Ουκρανών προσφύγων στην ΕΕ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να αμβλυνθούν οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού του μπλοκ.

Σε αυτό που θα μπορούσε ίσως να θεωρηθεί ως παράδειγμα ενός αξιωματούχου που είπε δυνατά το ήσυχο μέρος , ένας οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είπε δημόσια την αλήθεια σχετικά με τα κίνητρα για την προώθηση της μαζικής μετανάστευσης, υποδηλώνοντας ότι η μαζική εισροή φαινομενικά Ουκρανών προσφύγων στην ΕΕ θα μπορούσε στην ήδη ταλαιπωρημένη αγορά εργασίας.

Με εκατομμύρια μετανάστες να ξεχύνονται στην ένωση από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ορισμένες χώρες εντός του διεθνικού μπλοκ αγωνίζονται να χειριστούν τις νέες αφίξεις, με έθνη όπως η Ιρλανδία να βλέπουν πόλεις έως και διπλάσιες σε πληθυσμό μέσα σε λίγες εβδομάδες ως αποτέλεσμα της μεταναστευτικής κρίσης.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στον ιστότοπο της ΕΚΤ , ωστόσο, ενώ αυτή η κρίση μπορεί να καταλήξει να δημιουργήσει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα σε ορισμένες χώρες υποδοχής, η εισροή εκατομμυρίων  θα είναι τουλάχιστον καλή, κατά την άποψή τους, για τμήματα της οικονομίας του μπλοκ που είναι περιορισμένη στο εργατικό δυναμικό. .

«Εάν μπορέσουν να βρουν δουλειά χωρίς μια μακρά διαδικασία ένταξης, οι Ουκρανοί πρόσφυγες θα μπορούσαν να βοηθήσουν την αγορά να ανταποκριθεί στην τρέχουσα έντονη ζήτηση για εργατικό δυναμικό και να αντιμετωπίσει τις επιδεινούμενες ελλείψεις δεξιοτήτων», αναφέρει το άρθρο που δημοσιεύτηκε από την ΕΚΤ.

«…οι υπολογισμοί στο πίσω μέρος του φακέλου δείχνουν μια μέση αύξηση μεταξύ 0,2 τοις εκατό και 0,8 τοις εκατό στο εργατικό δυναμικό της ζώνης του ευρώ μεσοπρόθεσμα», σημειώνει επίσης το έγγραφο. «Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση μεταξύ 0,3 και 1,3 εκατομμυρίων στο μέγεθος του εργατικού δυναμικού της ζώνης του ευρώ ως αποτέλεσμα της ουκρανικής προσφυγικής κρίσης».

Η Ιρλανδία Ανοιχτά Σύνορα κατηγορεί εν μέρει την αύξηση του ασύλου κατά 600% για την αποστολή μεταναστών από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Ρουάντα https://t.co/1S9U4as2RP

— Breitbart London (@BreitbartLondon) 15 Ιουνίου 2022

Επιπλέον, το δελτίο της ΕΚΤ αναφέρει ότι εάν ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας συνεχιστεί και γίνει πιο βίαιος, ο αριθμός των προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη όχι μόνο θα αυξηθεί, αλλά θα αυξηθεί και το ποσοστό των ικανών να εργαστούν.

«Το ποσοστό των προσφύγων που είναι σε ηλικία εργασίας αναμένεται να είναι υψηλότερο εάν ο πόλεμος είναι πιο παρατεταμένος και πιο σκληρός, με ορισμένους άνδρες σε ηλικία εργασίας να μετακομίζουν τελικά για να ενώσουν τις οικογένειές τους στο εξωτερικό και να μετακομίσουν στη ζώνη του ευρώ σε μεταγενέστερο στάδιο». ισχυρίζεται η έκθεση.

«Έτσι, οι υπολογισμοί στο πίσω μέρος του φακέλου υποθέτουν μια θετική συσχέτιση μεταξύ του ποσοστού των προσφύγων που είναι σε ηλικία εργασίας και της διάρκειας και της σοβαρότητας του πολέμου», καταλήγει.

Ακόμα κι αν αυτό το δεύτερο κύμα δεν καταλήξει ωστόσο να υλοποιηθεί, οι Ευρωκράτες πιθανότατα θα έχουν άλλη μια ευκαιρία για μια μεταναστευτική κρίση ως αποτέλεσμα της ολοένα αυξανόμενης έλλειψης τροφίμων παγκοσμίως χάρη στη σύγκρουση.

Καθώς οι τιμές αυξάνονται σε όλο τον κόσμο, η έλλειψη ουκρανικών σιτηρών στην παγκόσμια αγορά αρχίζει να προκαλεί καταστροφή σε όσους ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες, με ακόμη και άτομα όπως το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ να μην έχουν τους πόρους για να ταΐσουν τους ανθρώπους που ήταν φροντίζοντας μέχρι τώρα.

Ως αποτέλεσμα, ο επικεφαλής της οργάνωσης, Ντέιβιντ Μπίσλι, προειδοποιεί τώρα ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια μεταναστευτική κρίση « Κόλαση στη Γη » εάν δεν λειτουργήσει για να διορθωθεί η κατάσταση.

«Αν παραμελήσουμε τη βόρεια Αφρική, η βόρεια Αφρική θα έρθει στην Ευρώπη. Αν παραμελήσουμε τη Μέση Ανατολή, [η] Μέση Ανατολή έρχεται στην Ευρώπη», προειδοποίησε ο πρώην κυβερνήτης της Δημοκρατίας της Νότιας Καρολίνας.

ΠΗΓΗ: https://www.breitbart.com/europe/2022/06/21/they-said-the-quiet-part-loud-eu-central-bank-says-use-ukrainians-to-ease-labour-shortages/

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ BLOG:
 ΤΗΛ 6937248098, 6982105623, 6971569944
ΕΜΑΙΛ: esy.perifereiaaigaiou@gmail.com
FACEBOOK Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
TWITTER Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
INSTAGRAM Ε.ΣΥ. Κ.Π.Δ. ΑΙΓΑΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ: https://www.eurovouli.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ “ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” http://politikosforeas.e-sy.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ. http://www.e-sy.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ
ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr
600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ http://600dis.oramaellas.gr
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ http://cyprus.oramaellas.gr
ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr
ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ. http://txs.oramaellas.gr
 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια